Zomerse salade met sugar snaps en feta

Zomerse salade met sugar snaps en feta

Geschreven door Celine

Tags: Kook& eet

Deze frisse zomersalade pasterg goed bij de entrecote of rib-eye van de barbecue. Of bij een gegrilde kip. Doordat je de groenten blancheert, krijg je een knapperige salade. De rode ui en feta en munt geven het veel smaak en frisheid. Hoewel we het posten als een zomersalade, kan het ook prima in andere seizoenen gegeten worden. Dan vooral in combinatie met rood vlees. Daarbij is het in een handomdraai klaar. Heerlijk!

 

Dit heb je nodig:
zomersalade feta

  • 150 gram haricots verts (vers)
  • 200 gram sugar snaps of peultjes (vers)
  • 1 rode ui
  • bosje munt
  • 150 gram feta, gebrokkeld
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper en zout

 

Snijd de topjes van de haricots verts en de sugar snaps. Blancheer ze kort, waardoor ze hun knapperigheid behouden. Koel ze vervolgens meteen af in koud water. Zo zorg je dat ze niet door kunnen garen. Snijd de rode ui in dunne ringen. Brokkel de feta en scheur de muntblaadjes in kleinere delen. Daarna maak je de dressing door de olijfolie en de balsamico met elkaar te mengen. Voeg naar maak wat peper en zout toe. Voeg de groenten en de helft van de uit dor de dressing en hussel alles goed door elkaar. Tot slot leg je de rest van de ui en de feta en munt bovenop de salade.

 

Eet smakelijk!!

 

 

Print Friendly

Ook lekker:

Comments are closed.