Zomersalade met mango en geitenkaas

Zomersalade met mango en geitenkaas

Geschreven door Celine

Tags: Kook& eet

Mango is nu volop verkrijgbaar. Een heerlijke vrucht waar je veel mee kunt doen. Bij mij wekt mango altijd een zomergevoel op. Heel fijn.. Vooral nu de lente even wat op zich laat wachten.
Deze salade is echt easy. Ik maak em voor vrienden, maar ook voor mijn collega’s tijdens de lunch. Prima en lekker makkelijk!

Voor 4 personen heb je nodig:

– mango, in stukjes gesneden
– gerookte kip
– eikenbladsla melange
– 100 gram geitenkaas (bij voorkeur President Chevre doux)
– pijnboompitten
– olijfolie
– rode wijnazijn
– peper & zout
– honing

De basis is belangrijk. Voor de dressing meng je olijfolie en rode wijnazijn op smaak door elkaar. Zelf geef ik de voorkeur aan de biologische rode wijnazijn en een olijfolie extra virgine. Omdat de rode wijnazijn wat zurig kan overkomen, voeg je honing toe aan de dressing. Dat maakt het geheel smaakvoller.  Volgens strooi je er wat peper (wat grof) en zout (weinig en wat fijner) uit de molen over. Klaar is de basis!

Bak de pijnboompitten kort lichtbruin. Ondertussen snij je de gerookte kip in reepjes. Voeg de sla melange toe aan de dressing en roer dit goed door. Vervolgens voeg je de reepjes kip en de mango toe. Wederom doorroeren. De geitenkaas brokkel je over de salade, dat staat meteen mooi. En tot slot strooi je de pijnboompitten erover. Klaar is je zomerse salade!

In plaats van pijnboompitten kun je ook kiezen voor walnoten of geroosterde amandelen.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2.00 uit 5)

Loading...

Print Friendly

Ook lekker:

1 Comment For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Zo leuk dat iedereen weer de zomer in de bol heeft. Zie in de statistieken dat zomersalade weer trending is op kookn.nl- http://goo.gl/lOVLH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0