Zelf de allerlekkerste basilicum pesto maken

Zelf de allerlekkerste basilicum pesto maken

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

Dit recept voor pesto is niet zo heel anders dan alle andere pestorecepten die je on- en offline kunt vinden. Toch is dit de allerlekkerste pesto. Twee zaken maken deze basilicum pesto zo bijzonder goed: Het gebruik van twee soorten kaas (parmezaan en pecorino) en twee soorten nootachtigen (amandel en pijnboompitten).

Net als de rucolapesto is ook deze pesto in een handomdraai te maken en kun je voor het gehele borrelseizoen zakjes invriezen. Foto boven door darny.

zelfgemaakte basilicumpesto

Dit heb je nodig:

 • 2 flinke bossen verse basilicum (tip: haal deze op de markt en niet bij de super. Of nog beter uit je eigen tuin. Basilicum is zeker een van je keukenkruiden die je heerlijk de gehele zomer uit eigen tuin kunt oogsten)
 • Goede olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • Handje hele amandel of amandelschaafsel
 • Handje pijnboompitten
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 50 gram pecorino kaas
 • 1 tl suiker
 • peper
 • zout

bereid de pesto als volgt in de hakmolen, keukenmachine of – helemaal goed – de vijzel.

Was allereerst de bossen basilicum erg goed. doe de bossen in hun geheel – ja ook met de stengels – in de keukenmachine en voeg een flinke scheut olie toe. Ontvel de knoflook en doe deze met de suiker erbij. zet kort de keukenmachine aan tot je een grove pasta hebt. Verbrokkel de kaas of snijd deze fijn en voeg dit samen met de helft van de amandel en pijnboompitten toe. Zet weer even kort de keukenmachine aan. Maak de pasta af met de laatste amandelen en pijnboompitten meer olie en peper en zout. Voila! Klaar.

Verdeel de pesto over een aantal boterhamzakjes en vries deze in. Houd er één of twee over voor direct gebruik. Je zelfgemaakte pesto is mits goed afgesloten een week houdbaar in de koelkast. Enjoy!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5.00 uit 5)
Loading...

 

Print Friendly

Ook lekker:

6 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. Het borrelseizoen is begonnen! Zet je witte wijn koud en duik even 10 min de keuken in om deze te gekke pesto te maken http://goo.gl/IcRjc

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Celine en Tim: Zelf de allerlekkerste basilicum pesto maken – Kook& – @kookn http://bit.ly/fwgTwy

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Zelf de allerlekkerste basilicum pesto maken http://tiny.ly/NoVD

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Dank voor de RT! Vandaag iedereen aan de wijn en pesto. "@UitetenNL: Zelf de allerlekkerste basilicum pesto maken http://t.co/vv9be4k"

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Tessa says:

  Is het lekkerder als je de pijnboompitjes eerst even roostert???

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Tim says:

  Hi Tessa, absoluut! Eigenlijk geldt voor alle noten, pitten en zaden dat ze echt lekkerder worden wanneer je ze kort even roostert in bijvoorbeeld een koekenpan. Ook de amandel kort even roosteren dus.

  Geniet er van!

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0