Stevige maaltijdsoep

Stevige maaltijdsoep

Geschreven door Celine

Tags: Kook& eet

Je kent het vast. Je hebt niet heel gericht boodschappen voor het weekend gedaan en struint je keukenkasten door. Op zoek naar inspiratie voor een nieuw, nog te verzinnen gerecht.  Zo worden de mooiste recepten geboren! Zo ook deze maaltijdsoep..

Dit heb je nodig, voor 1 liter soep:

  • linzen (voorgeweekt of uit blik)
  • bruine bonen
  • boeren Franse worst, in gehalveerde plakjes
  • handje sjalotten gesnipperd
  • 1 liter verse kip- of groentenbouillon of uit blokjes
  • peterselie
  • augurk in blokjes
  • cherrytomaten
  • eventueel een teen knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • peper en zout

Je start met het bakken van de Franse worst. Deze heb je in plakjes gesneden en gehalveerd. Door de worst te bakken wordt deze lekker krokant en komen de smaken beter uit. Haal de worst uit de pan, laat het eventueel op keukenpapier uitlekken. Het vet laat in de pan. Dan start je met het fruiten van de ui. Hiervoor gebruik je het overtollige vet van de gebakken worst. Hou je van knoflook, dan voeg je de teen ook toe en laat het kort met de ui mee bakken. Hier giet je vervolgens de bouillon doorheen. Voeg daarna de linzen, de bruine bonen en cherrytomaten toe en warm het geheel goed door. Je kunt er ook voor kiezen om de bonen eerst kort te roerbakken, eventueel kruid je ze dan nog extra.

Breng de soep verder op smaak met peper en zout. Tot slot voeg je de augurk en de worst toe en strooi je er peterselie overheen. Serveer het samen met rustiek brood. Lekker om in de soep te dopen!

Eet smakelijk!

 

Print Friendly

Ook lekker:

Comments are closed.