Salade met radijs, avocado en kaas

Salade met radijs, avocado en kaas

Geschreven door Celine

Tags: Kook& eet

Radijs is een groente die we niet standaard in huis hebben. Dus wanneer ‘een beetje’ radijs bij een recept hoort, bedenk ik meteen een gerecht voor de daarop volgende dag. Best prima, de ene dag een broodje falafel met radijsgarnering op tafel en de volgende dag een heerlijke salade. Geen enkel probleem, want dat deze salade is echt ‘one of my favourites’! Door de combinatie van radijs met avocado, kaas en olie krijg je een zacht en smakelijk ensemble. De radijs geeft een fijne bite.  O zo gemakkelijk te maken en het ziet er ook nog eens mooi uit. Zelf gebruik ik veldsla erbij, maar je kunt ook kiezen voor een eikenbladslamelange. Bij een rucolamelange wordt de salade iets scherper.

Ingrediënten

  • veldsla
  • kaas, in blokjes van 0,5 cm
  • bosje radijs, in schijfjes gesneden
  • 1 avocado
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • scheutje citroensap (naar smaak)
  • Peper en zout (idem naar smaak)

Je snijdt de radijs in dunne plakjes en de kaas in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Nadat je de avocado in stukjes hebt gesneden, doe je deze in een aparte kom. Voeg daaraan de olie, scheut citroen en peper en zout toe. Roer het geheel goed door, zodat het wat papperig wordt. Je kunt alvast 2/3 deel van de kaas en radijs toevoegen. Vervolgens schep je de veldsla op de borden, voeg de avocado-olie-kaas en radijs-pap toe en garneer alles met de overige kaas en radijs. Et voilá!

Om het geheel wat extra knapperig te maken is het lekker om er wat (zelfgemaakte!) knoflookcroutons over te strooien.

Voor meer vegetarische gerechten kun je ook kijken op excellent-eten.nl. Zij hebben het foodblog event van februari over vegetarische gerechten en er staat al heel wat lekkers bij.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Geef je mening en stem...)
Loading...
Print Friendly

Ook lekker:

5 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van deze maand !
    Laat het zomerse weer maar komen, dan kunnen we weer lekker salades eten 🙂
    De samenvatting is te lezen op:
    http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/03/samenvatting-foodblogevent-februari.html

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Tim says:

    Jullie bedankt voor het hosten van het event en het laten zien dat vegetarisch eten tegenwoordig lekkerder kan dan de gevulde paprika.

    Ga het event zeker volgen!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Anzj says:

    En hopelijk doen jullie ook weer mee met het FBE van deze maand (voor het geval jullie nog niet uitgenodigd waren). Meer informatie: http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010verjaardagsbuff.html

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Tim says:

    Dank je Anzj, gaan zeker kijken of we een plekje kunnen vullen op de buffettafel.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  5. Yusuf says:

    – I used up my barf bag already duinrg the primaries and the general election. It’s pretty gross in my house right now.Think I could get a giant government grant for cleaning up the natural disaster my house is? I want to embrace the new order, comrade! EPA, come on down, and don’t forget your checkbook.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks For This Post

  1. Salade met radijsjes en avocadovinaigrette | Paleo keuken