Pesto van rucola – heerlijk op en door bijna alles

Pesto van rucola – heerlijk op en door bijna alles

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

Als groot fan van alles wat lekker is bij de borrel is rucolapesto wel een van de favorieten. Rucola geeft een volle en nootachtige smaak aan het smeersel wat niet alleen lekker is op brood maar ook bijvoorbeeld door de roomboter als alternatieve kruidenboter.

Omdat de pesto prima op te delen is en zich goed houdt in het vriesvak is het ideaal om ruime hoeveelheden te maken.

Ongeveer 500 gr rucolapesto maak je met:

  • rucola (biologisch – niet biologische rucola kan een wat chemische smaak meegeven aan je pesto)
  • Goede oliefolie (extra vergine)
  • parmezaanse kaas 200 gr
  • 1 a 2 tenen knoflook
  • Pijnboompitten 50 gr
  • peper en zout
  • sap van een halve citroen
  • evt. een klein scheutje gembersiroop om het zuur van de citroen wat te compenseren.

De bereiding

Was de ruclola en doe het samen met een royale scheut olie, sap van citroen, 3/4 van de geschaafde parmezaanse kaas en de gepelde tenen knoflook in een hakmolen (een staafmixer kan natuurlijk ook). hak de ingrediënten samen met wat peper en zout naar smaak tot je een mooie pesto hebt. Bak de pijnboompitjes in een koekenpan tot deze goudbruin zijn. Doe deze als laatste met de resterende kaas in de hakmolen en hak nog even kort. breng je pesto op smaak met peper, zout en eventueel wat gembersiroop.

Done. Serveer bijvoorbeeld met vers donker brood.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4.00 uit 5)
Loading...
Print Friendly

Ook lekker:

4 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Beste Celine en Tim!

    We willen jullie graag uitnodigen deel te nemen aan het Foodblog-even van deze maand !
    Op onze blog is het thema bekend gemaakt: http://kvzkookblog.blogspot.com/search/label/Foodblog%20event
    Neem snel een kijkje en we hopen jullie met dit thema uit te kunnen dagen voor een mooie inzending !

    Groetjes Ivonne en Femke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Tim says:

    Hi Yvonne en Femke,

    Mooi! Ben een jaar of vijf zelf vegetariër geweest (jaren geleden) en heb sindsdien eigenlijk nooit meer zonder vlees of vis gekookt. Leuke contest en ik zal eens kijken of ik wat moois toe kan voegen.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Eva says:

    Tip van een pesto-lover, die ze echt alleen nog maar zelf maakt: gooi één zongedroogde tomaat in je versgemaakte pesto. Geeft nét even een smeuige draai eraan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Tim says:

    Goeie Eef! Zal dat tomaatje de volgende keer eens proberen. Dank voor de tip.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks For This Post

  1. Tweets die vermelden Pesto van rucola – heerlijk op en door bijna alles | Kook& -- Topsy.com