Must have voor de BBQ: kruidenolie

Must have voor de BBQ: kruidenolie

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

Okay, het weer is er nog niet naar maar voor deze olie ga je me dankbaar zijn als het tijd wordt om de BBQ buiten te zetten. Koken op houtskool (of gas) op een rooster kan er voor zorgen dat het vlees droog wordt. Met regelmatig bestrijken van je vlees houd je dit niet alleen tegen, door de knoflook en de kruiden geef je je vlees ook nog eens een heerlijke smaak. Probeer maar eens.

BBQ kruidenolie

Bereiding (3 min werken, 1 dag wachten…)

Zorg ervoor dat je het volgende tot je beschikking hebt:

  • 3 takjes verse rozemarijn – 2 voor de olie, 1 kan als kwast dienen om het vlees in te smeren. Zie foto bovenin.
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 3 tenen knoflook (gepeld en gekneusd)
  • 400 ml olijfolie
  • zout en peper
  • 1 weckpot.

Doe de olie in de weckpot, voeg hier de takjes kruiden aan toe (was ze even kort en dep ze droog met een stuk keukenpapier) Pel en kneus de tenen knoflook en doe deze net als de zout en peper naar smaak in de olie. That’s it! Laat de olie minimaal een dag staan om het de kans te geven de smaken op te nemen.

De olie blijft wel een week of 6 goed. Zo heb je altijd heerlijke kruidenolie om het BBQ vlees nog lekkerder te maken.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Geef je mening en stem...)

Loading...

Print Friendly

Ook lekker:

1 Comment For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. dUH says:

    Nice one…cheers

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks For This Post

  1. Tweets die vermelden Must have voor de BBQ: kruidenolie | Kook& -- Topsy.com