Moeders kippenragout – nostalgie op een bordje

Moeders kippenragout – nostalgie op een bordje

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

Ragout kwam bij ons thuis nooit uit blik en daar ben ik mijn moedertje nog altijd dankbaar voor. Kippenragout werd bij ons vaak op zaterdag of zondag gegeten omdat het snel te maken is en heerlijk is op restjes oud brood uit de oven. Onderstaand recept  is voor 4 zeer ruime porties. Het volgende heb je nodig.

De boodschappen

  • 80 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 a 2 biologische kipfilets
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • bosje peterselie
  • handje velderwten (diepvries)
  • 4 mooie harde bruine bollen
  • peper & zout

Aan de slag met de ragout

Snipper de ui een de knoflook en snij de champignons in kwarten of helften. Bak dit aan in olie en kook tegelijkertijd in een ander pannetje de kipfilets gaar in ruim water. Als de filets gaar zijn trek je met twee vorken de kip aan stukken. Doe de kip bij de ui en champignons en bak even mee. Doe de roomboter erbij en als deze lichtbruin is ook de bloem. Zorg ervoor dat je de bloem gaar bakt zonder het te veel te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon en het blaadje laurier toe en roer goed door zodat je geen klontjes hebt.

Kippenragout

Laat het even rustig pruttelen en snij ondertussen de kapjes van de bruine bollen en hol de bollen uit. Doe de bruine bolletjes en de hoedjes 8 minuutjes in de oven op 180 graden.

Snij de peterselie klein en voeg samen met de velderwten toe aan de iets ingekookte ragout. Maak af met  peper en zout naar smaak, Haal de broodjes uit de oven en vul deze met de heeerlijke ragout. Zet het dekseltje er op en klaar.
Broodje kippenragout

Natuulijk kun je de ragout ook in pasteitjes serveren maar de bruine bollen bevatten een stuk minder vet en zijn veel voedzamer. Eet smakelijk!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3.50 uit 5)
Loading ... Loading ...
Print Friendly

Ook lekker: