Lunchtime!

Lunchtime!

Geschreven door Celine

Tags: Kook& eet

Van een zondag waar er nog niets op de planning staat, kan ik heel gelukkig worden. ‘s Ochtends rustig wakker worden, wat lezen, ontbijten en genieten van een zelfgemaakte cappuccino… En als dat allemaal gezakt is even lekker actief naar buiten. Het is ook een dag waarbij je tijd en ruimte hebt voor een lekkere lunch. En dat hoeft niet eens ingewikkeld te zijn. Zelf hou ik ervan om van alles in de kast te hebben en vervolgens wat nieuwe combinaties te maken. Zo ook deze broodjes van geitenkaas – honing en houmous met tomaat.

Wat heb je nodig voor deze 2 varianten:

  • brood, bij voorkeur één die je zelf moet snijden
  • rucola
  • hummus
  • tomaten
  • jong belegen geitenkaas
  • bloemenhoning in crème vorm
  • walnoten
  • peper & zout

Voor 2 personen snij je met een broodmes 4 plakken brood af. Deze leg je ongeveer 5 minuten onder de grill. Je kunt ze insmeren met wat boter, als je dat lekker vindt.

Broodje geitenkaas-honing

Vervolgens smeer je 2 broodjes in met de bloemenhoning. Leg de plakjes geitenkaas daar bovenop en top het af met wat blaadjes rucola. Verdeel er nog wat gebrokkelde walnoten overheen en klaar.

Broodje houmous met tomaat

Je smeert de houmous op de broodjes. vervolgens leg je er wat plakjes tomaat op. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen.  Voeg als laatste nog wat rucola toe.

Deze broodjes zijn lekker met melk en met verse muntthee.
Lunch smakelijk!!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Geef je mening en stem...)

Loading...

Print Friendly

Ook lekker: