Instant homemade Limoncello van een Calippo Lime

Instant homemade Limoncello van een Calippo Lime

Geschreven door Tim

Tags: Kook& drink

Over het algemeen ben ik niet zo van zoete drankjes maar Limoncello vind ik heerlijk! Nog niet zo lang geleden heb ik het voor het eerst geproefd en gek genoeg deed het me toen erg denken aan de Calippo citroen van Ola (Helaas uit het assortiment #fail). Maar dan met een goede tik.

Natuurlijk kun je Limoncello gewoon kopen maar het leek me wel eens leuk dit zelf te maken. Die avond zou ik toch een paar eters hebben namelijk. Toen ik echter ‘Limoncello’ Googelde, bij Wikipedia uitkwam en zag dat het 4 tot 6 weken duurt was ik bijna naar de slijter gereden.

…Je kunt ook zelf limoncello maken. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en alcohol van 95% gebruikt. Doe in een weckpot 750 ml alcohol of wodka of jenever, gevolgd door 250 gr witte suiker. Van twee citroenen de schil, daarna in schijven en ook erbij. Van 1 citroen het sap. Eventueel kan er ook een groen limoentje bij worden gedaan. Deze schillen zijn zeer geurig. Na vier tot zes weken (!?) is de likeur stroperig en heerlijk om te drinken.
Bron: wikipedia

Dat werd em dus niet meer. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik weten of je van een Calippo Lime een lekkere Limoncello kunt maken… Snel Celine bellen of ze een calippo Lime voor me mee wilde nemen…en wat blijkt, je kunt een fantastische limoncello maken van een Calippo Lime.

Dit heb je nodig:

 • Vodka
 • 1 Calippo Lime
 • 1 limoen
 • 1 citroen
 • suiker naar smaak

Laat de calippo buiten de koelkast op temperatuur komen. Pers een halve limoen en een halve citroen en doe het sap in een hakmolen of blender. Snij de Calippo in 3 grote stukken en voeg toe aan het sap. Giet er een royale scheut vodka bij (100 – 150 ml) en voeg suiker toe.

Even blenden en de resterende limoen en citroen in stukken erbij. Klaar binnen 3 minuten en door de Calippo is de Limocello direct op een goede temperatuur om te serveren.


Proost!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5.00 uit 5)

Loading...

Print Friendly

Ook lekker:

2 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. marco says:

  He hallo,even een reaktie:de calippo lime ligt nog steeds in een verzameldoosje bij de c1000 hmmm Dus….groeten marco

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Tim says:

  Ha Marco,

  Dank voor je tip. Bedoel je deze? http://www.loveicecream.com/nl_nl/products/mixedpacks/mixedpacks/138/default.aspx (Ben trouwens ook benieuwd wat je van de andere smaken (aardbei, cola en ananas)kunt maken.

  Ben je toevallig ook de Calippo citroen tegengekomen?

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks For This Post

 1. Tweets die vermelden Instant homemade Limoncello van een Calippo Lime ijsje --> Geweldig! -- Topsy.com