Frittata met asperges, pancetta en rucola

Frittata met asperges, pancetta en rucola

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

Je kent het vast wel, je trekt de koelkast open op een zondagmiddag en ziet dat het weer even geleden is dat je boodschappen hebt gedaan. ‘Iets uit niets’ noemt Klary Koopmans dat en het is tevens haar thema voor het foodblog event van de maand april.

Onze inzending is een frittata. Oorspronkelijk in Italië uit armoe ontstaan.

In de basis komt het neer op alles wat over is aan ingrediënten of kliekjes binden met ei. Wij deden dit met asperges, pancetta en rucola wat nog over was na een weekendje weg met vrienden.

Heerlijk met wat afbakbroodjes en (oude)kaas

Als het volgende in je koel-/ voorraadkast staat zit je goed:

  • 5 eieren
  • glas melk
  • pakje pancetta (of gewone ontbijtspek)
  • bakje witte asperges
  • paar handjes rucola
  • wat (oude) kaas
  • peper, zout en kruiden naar smaak

Klop de eieren met de melk, peper en zout en kaas en blancheer ondertussen de asperges in 4 minuten beetgaar. Bak de pancetta krokant in de koekenpan en hak de rucola fijn.

Snijd de asperges in de lengte doormidden en leg ze om en om in een ingevette ovenschaal.Roer de gehakte rucola en de uitgebakken plakjes spek door het ei mengsel en giet dit over de asperges.

Doe de schaal 10 a 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Done!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Geef je mening en stem...)
Loading...
Print Friendly

Ook lekker:

Comments are closed.