Echt krokante friet

Echt krokante friet

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

De lekkerste frieten haal je niet bij snackbar ‘het vette snorretje’ op de hoek maar maak je natuurlijk zelf. En dat is helemaal niet zo moeilijk maar als je met een paar zaken rekening houdt worden je frieten net wat lekkerder en krokanter.

Let allereerst op de aardappel. Om krokante frieten te krijgen is het van belang dat de aardappel wat ‘melig’ is. Dit houdt in dat de aardappel veel zetmeel bevat. Het bintje is hiervan een goed voorbeeld. Schil en snijd de aardappels in plakken van maximaal één cm en snijd hier je frieten uit.

Zet een wok op hoog vuur en verwarm de olie (zonnebloemolie heeft mijn voorkeur) naar 120°C. Doe als de olie deze temperatuur heeft bereikt de frieten in de pan en bak deze een paar minuten. Schep dan de frieten uit de pan en zet het vuur hoog. Als de olie 180°C is doe je de frieten er weer in. Bak ze af tot ze goudbruin zijn en haal ze vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Bestrooi rijkelijk met zout en eventueel kruiden (paprikapoeder). Natuurlijk mag ook de citroenmayonaise niet ontbreken.

Je zult zien dat deze frieten lekkerder en krokanter dan ooit zijn.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5.00 uit 5)
Loading...
Print Friendly

Ook lekker:

2 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Chris says:

    Ze zijn lekker!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Tim says:

    Dank je Chris. Ben ook bezig met een post over sauzen. Ik houd je op de hoogte.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0