Chili con carne met een twist

Chili con carne met een twist

Geschreven door Celine

Tags: Kook& eet

Een stevige bonenpot, daar zijn we dol op! En anderen met ons, want we krijgen steevast de vraag naar het recept als mensen dit bij ons eten. De hoogste tijd om het op de website te plaatsen! Hoewel je het misschien niet zou verwachten, kan dit recept zowel in de wintermaanden als in de zomer. Juist door het gebruik van koriander en limoen krijgt deze maaltijd een frisse smaak. Wij serveren het graag met brood, maar je kunt er ook voor kiezen om het op een bedje van ijsbergsla te serveren.

Dit heb je nodig, voor 6 personen:

Chili con carne

  • 2 blikken kidneybonen
  • 2 blikken gepelde tomaten op sap
  • 1 chorizo, in gehalveerde plakjes gesneden
  • 500 gram gehakt
  • 2 rode uien, gesneden
  • 1 rode peper, gesneden
  • eventueel een teentje knoflook
  • koriander
  • cayennepeper
  • sour cream (of Griekse yoghurt)
  • limoen
  • Turks brood
  • peper en zout
  • eventueel sesamzaad en Italiaanse keukenkruiden voor op het brood

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de chorizo krokant in de pan. Haal de worst uit de pan en laat het vet erin zitten. Dan bak je de ui in het vet van de worst. Eventueel voeg je nog een teentje knoflook toe. Door de chorizo krijg je al veel smaak (én knoflook) in je eten. De knoflook is dus niet perse nodig. Voeg vervolgens de stukjes verse rode peper toe. Hou je van meer pit? Voeg dan ook de zaadlijsten toe.

Ondertussen smeer je het brood in met olie. Strooi er wat zeezout, sesamzaadjes en Italiaanse keukenkruiden over. Bak het voor ongeveer 5 minuten in de oven. Het brood wordt dan lekker krokant, met een smaakvolle korst. Laat het afgebakken brood eerst even rusten, voordat je het in plakken snijdt.

Voeg het gehakt toe aan de pan en bak je het rul. Wanneer je hier klaar mee bent, voeg je de gepelde tomaten op sap en de kidneybonen toe. Laat alles lekker (zachtjes) doorpruttelen. Breng het op smaak met peper en zout en cayennepeper.

Je serveert de chili con carne met een schep sourcream, partjes limoen, het brood en koriander.

De tweede dag is het gerecht eigenlijk nóg lekkerder. Het heeft dan meer smaak gekregen. We koken het daarom ook vaak voor meerdere dagen. Door het in te vriezen heb je een andere dag in een paar minuten een heerlijke maaltijd op tafel getoverd.

Eet smakelijk!

Print Friendly

Ook lekker:

Comments are closed.