Babyhapje: wortelpuree

Babyhapje: wortelpuree

Geschreven door Celine

Tags: Kook& baby

Ja, deze hap is erg simpel en kan al als één van de eerste groentehapjes van je kleintje doorgaan. Het is een wortelpuree, enkel van wortelen. Maar juist de toevoeging van de zonnebloemolie maakt em verrassend zacht. Zelfs voor volwassenen zou deze niet misstaan als bijgroente om het bord mooi op te maken en het hoofdgerecht extra kleur en zachtheid te geven. En laat ik eerlijk zijn: dit heb ik al bij meerdere volwassenen getest! Dit heb je nodig voor ongeveer 5 porties:

 • 600 gram wortelen

  Wortelpuree

 • 1 eetlepel zonnebloemolie

Schrap de wortelen. Zelf gebruik ik hiervoor een handge dunschiller. Wel zo snel en gemakkelijk. Verwijder de kop en staart en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1/2 cm. Snij je ze dikker, heb je meer kooktijd nodig.

 

Doe de wortelen in een pan en zet ze onder water. Kook het geheel 15 minuten. Je kunt testen of ze al gaar zijn door met je vork in de schijfjes te prikken. Giet de wortelen af, voeg de zonnebloemolie toe en pureer dit samen tot een gladde massa.

Jammie, je kleintje zal smullen!

 

Print Friendly

Ook lekker:

2 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. Femke says:

  Misschien als extra tip ipv water om te koken haal de helft van de wortelen door de sapcentrifuge en kook de overige schijfjes daarin! Een smaaksensatie.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Tim says:

  Zeker een goed idee Femke!

  Dank je.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0