Babyhapje: Ragout van kip met dragon

Babyhapje: Ragout van kip met dragon

Geschreven door Celine

Tags: Kook& baby

Het is weer zover: de wekelijkse kooksessie voor de kleine is gestart. Persoonlijk vind ik dat het meest relaxed. Ik kook op één moment verschillende maaltijden. Meestal kies ik drie of vier gerechten, zodat ik de komende periode (vaak ongeveer twee weken) goed kan afwisselen.  Erg fijn, want in afgewogen porties van 110 gram in de vriezer, heb je elke dag snel een lekkere hap klaar.

Deze ragout van kip, broccoli, sperziebonen, zoete aardapppel, courgette en dragon is meteen getest. Juist de toevoeging van dragon maakt em verrassend goed van smaak. Zowel ik als de kleine vinden em heerlijk!
Voor ongeveer 6 porties heb je het volgende nodig:

 • 100 gram broccoli in roosjesBabyhapje: Kipragout met dragon
 • 90 gram sperziebonen (mag uit de vriezer)
 • 1 courgette
 • 1 zoete aardappel
 • 100 gram kipfiet
 • 2 theelepels dragon (gedroogd)
 • 2 theelepels zonnebloemolie
 • half blokje groentenbouillon

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Verwarm de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg daar de kip aan toe. Bak deze totdat de kip een goudbruine kleur heeft. Snij intussen de zoete aardappel in partjes, net als de courgette. Halveer de sperziebonen.
Voeg alle groenten en de dragon toe aan de kip en fruit ze heel kort aan.  Voeg vervolgens water en de bouillon toe, tot de groenten en kip halverwege het water staan. Kook de alles ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur. Let op dat je de groenten niet te gaar kookt, dat is zonde van de ‘bite’ en natuurlijk ook van de vitaminen. Giet het kookvocht af, vang dit op in een glas. Zo kun je er later altjd nog gebruik van maken, mocht de mix te droog zijn. Pureer alles met een staafmixer en klaar!

 

Inspiratie heb ik gevonden in ‘Receptenboek voor mijn baby’ van Jenny Carenco. 

Print Friendly

Ook lekker:

3 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

 1. Marijn says:

  Mmmm! Afgelopen weekend een flinke portie ragout van kip met dragon gekookt.
  Gisteren voor het eerst geprobeerd en… het was een enorm succes! Sam zat te smullen en zijn papa en mama vonden het super om dat blije bekkie te zien! 😉 Een recept om vaker te maken!

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. AyanxNaiyh says:

  Hallo Niels, Ik wilde dit recept maken voor mijn zojntoe van bijna 7 maanden. Vroeg me alleen af of het uitmaakt of je witte rijst gebruikt of volkoren rijst? Hoor het graag!

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0