Babyhapje: Italiaanse runderragout

Babyhapje: Italiaanse runderragout

Geschreven door Celine

Tags: Kook& baby

Ja, wederom een recept dat tot één van de favorieten van Isabel behooort: Italiaanse runderragout. Klinkt lekker en dat is het ook. Daarnaast ook makkelijk te transformeren in een volwassen-versie. Maar dan mét zout, peper en extra kruiden en spek..
Dit heb je nodig voor 12 porties:

  •  200 gram runderlappen, in kleine stukjes
  • 1 courgette, ongeveer 350 gram
  • 1/2 teentje knoflook (uit te breiden naar een hele), fijn gehakt
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 wortelen (winterpeen), ongeveer 250 gram
  • 4 tomaten, ongeveer 500 gram
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 3 thelepels olijfolie
  • 1,5 theelepel tijm
  • 1 dl water

Uiteraard was je eerst alle groenten. De peen schil je met een dunschiller en snijd je in dunne plakjes. Ook de tomaten snijd je in partjes, net als de courgette. Bij de bleekselderij verwijderen je eerst de strengen….. Vervolgens snijd je deze ook in dunne plakjes,
Verhit de olie in de pan en voeg de stukjes runderlappen en de knoflook toe. Bak dit goudbruin. Voeg dan de groenten, de tomatenpuree, tijm en het water toe. Laat alles ongeveer 25 minuten pruttelen. Vervolgens pureer je alles. Dit kan van heel fijn tot wat grover.

Print Friendly

Ook lekker:

Comments are closed.