Argentijnse BBQ? Chimichurri!

Argentijnse BBQ? Chimichurri!

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

Sinds we in Argentinië zijn geweest zijn we weg van Chimichurri. De kruidige pasta’s waar de Argentijnen hun (rode) vlees mee kruiden. Bij een restaurant in Buenos Aires La Cabrera kregen we een hoop soorten naast allerlei andere lekkere dingen bij onze Kobe beef.

Kobe beef La Cabrera

Er zijn veel verhalen over waar Chimichurri vandaan komt. Een hiervan is dat een Ier het introduceerde in Argentinië. Zijn naam was Jimmy McCurry maar omdat dit niet of nauwelijks uit te spreken was door de Argentijnen is dit verbasterd tot ChimiChurri.

Een van onze favoriete chimichurri’s is simpel en binnen 5 minuten te bereiden. Het volgende heb je nodig:

  • 1 deel platte peterselie
  • 1 deel koriander
  • 1/4 deel oregano
  • 1 teen knoflook
  • zout, azijn, suiker om op smaak te brengen
  • 1 rode peper (zonder pitjes als je het niet te heftig wilt).
  • olijfolie

Was de kruiden en hak ze samen met de knoflook en het pepertje in de hakmolen. Voeg olijfolie toe tot je een mooi smeerbare pasta hebt. Breng vervolgens op smaak met zout, azijn en suiker. Laat de pasta minimaal een dag staan. De smaken komen zo nog beter uit. In de koelkast is het goedje makkelijk een paar weken te bewaren.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5.00 uit 5)

Loading...

Print Friendly

Ook lekker:

2 Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Haaaniet says:

    *kwijl*
    Jammer dat het regent.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Tim says:

    Yep, heel irritant dat onze toch al korte zomer zo lang op zicht laat wachten. Ach, dan maar voorbereiden, recepten zoeken, data prikken (en weer uitstellen), hopen en bidden….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks For This Post

  1. Tweets die vermelden Argentijnse BBQ? Chimichurri! | Kook& -- Topsy.com