Oud-Hollandsch appeltaartje met amandel en Chokotoff

Oud-Hollandsch appeltaartje met amandel en Chokotoff

Geschreven door Tim

Tags: Kook& eet

goudreinet voor appeltaartEen klassieker met een moderne twist. Hoewel de oud-Hollandsche appeltaart eigenlijk weinig opsmuk nodig heeft is de toevoeging van Chokotoff wel een leuke, lekkere en verrassende variant om je vrienden, familie of liefje eens mee te verwennen.

Ga uit van een willekeurig appeltaartrecept. Inspiratie nodig? Volg de receptuur hieronder of kijk eens op het weblog van Saskia. Hier vind je wel 70 appeltaartrecepten.

Hollandse appeltaart met amandel en chokottoff

De Chokotoff Appeltaart

Ingrediënten:

  • 300 bloem of zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram (basterd)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kg goudreinetten – zijn nu heerlijk in het seizoen
  • 50 – 75 gram rozijnen
  • 200 gram goede roomboter
  • 2 theelepels kaneel
  • citroensap
  • 10 – 15 chokotoffs, gehalveerd
  • handje amandelen
  • 1 ei
  • snufje zout

Chokotoffs

To do:

Meng de bloem of zelfrijzend bakmeel met de basterd- en vanillesuiker, zout en de roomboter en maak hier een mooi deeg van. Kneed op het laatst 3/4 van een losgeklopt ei door het geheel en laat het deeg minimaal een uur (liefst 3) rusten in huishoudfolie in de koelkast.

Schil ondertussen de appels en snijd deze in mooie blokken. Meng de appels, kaneel en rozijnen en een klein scheutje citroensap. De appels behouden dan hun kleur.

Rol het deeg uit en snijd hieruit je bodem en de zijkant. Bewaar genoeg deeg voor het afdekken van de appeltaart. Zet nu ook de oven aan op 180 graden.

Tip: plak met wat plakband een flink stuk bakpapier op je aanrecht. Het deeg blijft hier niet op plakken en je hebt de boel door het simpelweg los te halen zo weer opgeruimd.

Doe de vulling in de springvorm en voeg nu de grofgesneden amandel en de gehalveerde Chokotoffs toe. De Chokotoffs zullen in de oven door je appelvulling smelten.

Vanuit het deeg dat je over hebt snijd je de repen voor de bovenkant van de taart. Smeer deze repen in met wat je over hebt van het losgeklopte ei en doe de taart in de oven. 50 minuutjes op 180 graden moet voldoende zijn, maar is afhankelijk van de dikte en grootte van je taart.

appeltaartje

Eet smakelijk!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5.00 uit 5)

Loading...

Print Friendly

Ook lekker:

1 Comment For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. ah.nl heeft mijn #appeltaart met #chokotoff gepikt…. zoek de verschillen Kook&: http://goo.gl/tG3V9 en #AH: http://goo.gl/qfifB

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0